آیا پیش دبستانی اجباری است

شکل تصویر یک
آیا پیش دبستانی اجباری است

آیا پیش دبستانی اجباری است؟

پیش دبستاتی مجازی ایران کیدز اپ

سالهای اولیه زندگی کودکان نقش بسیار مهمی در رشد و پرورش آنها دارد. طبق تحقیقات روانشناختی و تربیتی، ۷۰ درصد شخصیت یک انسان در سالهای اولیه زندگی شکل می گیرد. از این رو کشورهای بسیاری آموزش و تربیت کودکان از سن پیش از دبستان را در برنامه آموزشی خود قرار داده‌اند و تلاش کردند تمام کودکان تحت پوشش در این دوره ها قرار بگیرند.

پایه های اولیه بسیاری از ویژگی های شخصیتی افراد در سنین پیش دبستانی شکل می گیرد و نحوه تربیت در این سنین می تواند به رشد و شکوفایی آن ها در آینده و در بزرگسالی مورد اهمیت باشد.

با ایران کیدز اپ بهترین مرجع آموزش پیش دبستانی مجازی و پیش دبستانی آنلاین همراه باشید تا با تاریخچه تاسیس مراکز پیش دبستانی و اهمیت آن آشنا شوید.

 

در ایران اولین کسی که مرکز تربیت کودکان را بنا نمود جبار باغچه بان بود که در سال ۱۳۰۳ باغچه اطفال را در شهر تبریز تاسیس کرد و دومین مرکز اش را در سال ۱۳۰۷ در شیراز تاسیس نمود. این مراکز در ابتدا مورد استقبال خانواده‌های مرفه قرار گرفت و بر همین اساس در زمان کوتاهی مراکز کودکستان در شهرهای دیگر هم توسط افراد دیگر تاسیس شد.

روش تدریس در این مراکز معمولاً با شعر و بازی، سرگرمی، نمایش عروسکی و قصه ارائه می شد که این روش تاکنون نیز ادامه دارد.

تاریخچه پیش دبستانی

اولین مجوز تاسیس کودکستان توسط وزارت معارف و اوقاف در سال ۱۳۱۰ صادر شد و دو سال بعد کلیات آن به تصویب شورای عالی فرهنگ رسید و به گونه ای تصویب و رسمی شد. در ابتدا سن پیش دبستانی ۴ تا ۷ سال بود اما در سال ۱۳۳۵ در مصوبه جدید سن پیش دبستانی ۳ تا ۶ سال تعیین شد و نظارت آن به عهده وزارت فرهنگ محول شد. سپس آموزش و تربیت مربیان پیش دبستانی رواج پیدا کرد و آموزشگاههای کودکیاری شروع به فعالیت و تربیت مربی نمودند و چند سال به رشته کودکیاری وارد دانشگاه شد.

در سال ۱۳۴۹ آیین نامه کودکستان ها به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسید و آموزش و پرورش اصلاحاتی در آیین‌نامه کودکستان ها انجام داد. طبق این اصلاحات تنها کودکانی که ۵ سال کامل داشتند، حق ثبت نام در مقطع پیش دبستانی یا آمادگی را داشتند.

از سال ۱۳۵۴ در طرحی سازمان های دولتی موظف شدند مهدکودک‌هایی جهت فرزندان زنان کارمند تاسیس کنند که نظارت آن به عهده سازمان زنان بود.

اما بعد از انقلاب اسلامی به دلیل انحلال سازمان زنان اجازه تاسیس مهد کودک ها به سازمان بهزیستی محول گردید که مقطع آمادگی را به صورت دولتی برگزار میکردند.

از سال ۱۳۷۲ طرح دولتی کودکستان و آمادگی که از سال ۱۳۴۹ با تصویب آموزش و پرورش برگزار شده بود، منحل گردید و به بخش خصوصی واگذار شد.

تا سالها عمده فعالیت های مربوط به کودکستان ها و کودکان ۰ تا ۶ سال تحت نظارت سازمان بهزیستی انجام می شد.

در دهه گذشته آموزش و پرورش مجدداً به این حوزه ورود کرد و مجوز آموزشگاه های پیش دبستانی را به صورت بخش خصوصی صادر نمود که در نتیجه چندین سال برخی از مراکز تحت نظارت بهزیستی بودند و بخشی تحت نظارت آموزش و‌پرورش.

 از آن زمان بحث صدور مجوز بین سازمان بهزیستی و اداره آموزش و پرورش بالا گرفت و هر سازمان در جلسات متعدد دفاعیه هایی در خصوص لزوم تحت نظر داشتن کودکان را داشتند. تا بالاخره در سال ۱۴۰۰ و مبنی بر صحبت های رهبر انقلاب اسلامی امور کودکستان ها به آموزش و پرورش انتقال داده شد. اکنون سازمان تعلیم و تربیت ملی جهت رسیدگی های بعدی در حال تاسیس است، که در صورت تاسیس کامل این سازمان، امور کودکان و پیش دبستانی ها به طور کامل به این اداره محول می شود.

اولین پیش دبستانی

پیش دبستانی اجباری نیست

تا اکنون که در سال ۱۴۰۱ هستیم تا به حال صحبتی درباره اجباری شدن مقاطع پیش دبستانی به طور رسمی عنوان نشده است. شاید دلیلش خصوصی بودن مراکز باشد که بسیاری از خانواده ها توان پرداخت این هزینه ها را ندارند. اما الزامی بودن مقطع پیش دبستانی چند سالی است که شدت گرفته و والدین نسل جدید تمایل دارند فرزندان خود را به  مدارس عالی بفرستند و سطح علمی کودکان را افزایش دهند. از این روی استقبال بسیاری از مقاطع پیش دبستانی شده است که همین امر موجب می شود سطح علمی مدارس خصوصی و معروف بیشتر شود و دیگر والدین هم سطح مدارس دولتی و غیره را با آنها مقایسه کنند. اینگونه شد که استقبال از مقطع پیش دبستانی راه افتاد و اکنون کمتر والدینی است که به مقطع پیش دبستانی اهمیتی ندهد.

پیش دبستانی آنلاین و پیش دبستانی مجازی ایران کیدز اپ با کیفیت و سطح بالای علمی آموزش های پیش دبستانی را به صورت آنلاین ارائه می دهد جهت اطلاعات بیشتر به صفحه اصلی مراجعه فرمایید.

کودکانی که به مهد کودک و پیش دبستانی می روند معمولاً باهوش تر می شوند. این مسئله به این دلیل است که کودکان وقتی در سنین کمتر درگیر مسائل آموزشی می شوند سریعتر استعداد های خود را شکوفا می سازند و می توانند توسط مربیان آگاه و والدینشان هدایت شوند. به همین دلیل بسیار سریعتر در جهت پرورش استعدادهای خود بر می آیند.

با همه این توضیحات لازم به ذکر است که هر سازمانی و به طور کلی دولت باید رسیدگی بیشتری به مراکز پیش دبستانی و حوزه کودکان داشته باشد. بخش خصوصی توان و سرمایه لازم جهت اجرای اهداف بالای آموزشی را ندارد همچنین ایجاد برنامه یکدست و مدون تاکنون در مراکز پیش دبستانی رخ نداده است و بیشتر سلایق شخصی در کار وارد شده است که این موضوع می‌تواند آسیب های جدی به رشد و پرورش کودکان وارد نمایند.

مزایای اجباری شدن پیش دبستانی

پیش از هر بحثی در ابتدا باید هر چه سریعتر تکلیف نظارت مراکز پیش دبستانی سریعاً توسط قانونگذاران مشخص شود. چرا که تا زمانی که چندین سازمان مولی صدور مجوز پیش دبستانی باشند، هرج و مرج آن هم از نوع علمی در رشد و‌ پرورش کودکان رخ می دهد. پس نظارت واحد، جزو اولویت های استاندارد سازی مراکز پیش دبستانی است.

بعد از آن یکپارچه سازی برنامه آموزشی پیش دبستانی است که موجب میشود والدین از حقوق آموزشی کودکان باخبر شوند و کودکان در همه جای کشور به طور برابر از محتوای آموزشی لازم پیش دبستانی بهره‌مند شوند و تمامی مربیان هماهنگ با هم دروس را پیش ببرند.

باید کتاب های واحد و مشخص جهت این مقطع به چاپ برسد و متخصصان زیادی جهت چاپ این کتاب همکاری داشته باشند تا عدالت آموزشی هم برقرار گردد. به بیان دیگر برنامه یکدست،یکپارچه، سراسری و قابل اجرا در همه شهرهای کوچک و بزرگ و حتی روستا ها اجرا شود.

دولتی شدن مراکز پیش دبستانی نیز به برقراری عدالت آموزشی کمک می کند. درست مثل مقاطع دیگر که هم دولت مراکزی را در اختیار عموم قرار داده و هم مراکز خصوصی خدمات مشابه را ارائه می دهند. نظارت صحیح بر مراکز خصوصی و کمک های تسهیلاتی از هر نوع  به موسسان بخش خصوصی، جهت امور پیش دبستانی، می تواند کمک شایانی به بالا بردن سطح مقاطع پیش دبستانی کشور عزیزمان کند.

بعد از اجرای تمامی طرحهای مثبت و برقراری عدالت آموزشی، در آن صورت اجباری شدن پیش دبستانی میسر می گردد و مثل اکثر کشورها این دوره مورد استفاده تمام عموم واقعی می شود و شاید از همین طریق والدین آگاه تر از پیش شوند و بدانند که چقدر سن یک تا هفت سالگی قابل اهمیت بوده و نیاز است کودکان در این سن هدایت شود. در مقاطع پیش دبستانی اولین ارتباطات کودک شکل می‌گیرد و تاثیرات بسیاری بر شخصیت کودک می گذارد.

 امیدواریم به زودی شاهد برطرف شدن مشکلات آموزشی پیش دبستانی و همه مقاطع تحصیلی در سطح کشور عزیزمان باشیم.

مطلب اهمیت دوره پیش دبستانی را نیز مطالعه کنید.

آموزش پیش دبستانی آنلاین

کلاس پیش دبستانی مجازی

کلاس زبان انگلیسی آنلاین کودکان